Izjave strank za vsak dan boljši business (s primeri)

16.01.2017

Izjave in komentarji zadovoljnih strank so eden izmed najboljših načinov, kako zgraditi svojo kredibilnost in širiti dober glas o svoji ponudbi. Potencialnim strankam pokažejo, da si vreden zaupanja, zanesljiv in strokovnjak ali strokovnjakinja  na svojem področju.

Obiskovalci tvoje strani in socialnih omrežij niso neumni – večina jih bo stran zapustila takoj, ko dobijo občutek, da jim na vsak način želiš prodati nekaj, česar ne potrebujejo.

Ne glede na kvaliteto in privlačnost tvoje ponudbe, potencialne stranke bodo prej verjele besedi drugih kot tvojim obljubam, ne glede na to, kako dobre in zanimive so.

Če v svoji prezentaciji še nimaš izjav zadovoljnih strank, ti svetujemo, da si jih priskrbiš takoj.

Pridruži se nam na Mentor2Millions 3-dnevni intenzivni delavnici in spoznaj še več načinov, kako do prepoznavnosti in kredibilnosti na svojem področju! Naslednja delavnica bo prav kmalu, klikni TUKAJ.

KAKO ZLAHKA PRIDOBIŠ IZJAVE STRANK?

… Če je tvoj posel že uveljavljen

Če si v svojem poslu že vsaj malo uveljavljen/a, kontaktiraj svoje redne stranke in jih poprosi za povratno informacijo o tem, kako zadovoljni so s tvojim delom in zakaj bi ga priporočali tudi drugim.

Če organiziraš dogodke in seminarje, lahko povpraševanje izvedeš takoj po dogodku samem, ko so njihovi vtisi še sveži, oni pa polni novih idej in zagona.

Večina strank, ki je zadovoljna s tvojimi storitvami, bo z veseljem podala svoje mnenje in ti pomagala pri širjenju dobrega glasu.

… Če šele začenjaš

Morda spadaš med tiste, ki s poslom šele začenjajo. V tem primeru se lahko poslužiš malo drugačnega pristopa. Izberi primerne stranke, ki ti lahko prinesejo prepoznavnost in jim svoje usluge ali izdelke ponudi zastonj – v zameno za njihovo mnenje seveda!

V vsakem primeru poskrbi, da izbereš stranke, ki jim je tvoja ponudba pisana na kožo in jih bo navdušila, s tem pa zagotovila tudi dobre ocene. Hkrati pa bodo izjave strank, ki niso bile tako zadovoljne s tvojo storitvijo, v veliko pomoč, saj boš na tekočem s tem, kar tvoje stranke moti. Posledično boš lahko svoje storitve ustrezno prilagajal/a in izboljševal/a.

KAKO SMO TO NAREDILI MI?

Na zadnji Mentor2Millions delavnici smo svoje stranke takoj po dogodku ustavili za minutko in jih prosili za njihovo mnenje o vsem, kar so se tisti dan naučili. Tako smo hitro in učinkovito dobili vrsto pozitivnih izjav, s katerimi si lahko pomagamo pri promociji naslednje delavnice.

Nekaj primerov odličnih izjav z lanske Mentor2Millions delavnice, v s katerimi smo pridobili veliko dragocenih informacij in ki jih lahko s ponosom uporabimo:   

Aleksandra Šinigoja, strokovnjaka na prodročju NLP, smo kar posneli (pa nekaj drugih tudi):                                                       

"Kot denarna coachinja in podjetniška mentorica sem v svoje znanje investirala že na desetine tisoče evrov, zlasti sem se veliko izobraževala v ZDA , dve leti celo delala z mentorico milijarderko, pa vseeno mislim, da nisem niti za trenutek oklevala, ko nas je Smiljan Mori povabil na svoj Mentor2Millions Academy dogodek. Poleg tega, da je pripravil odlično ponudbo, sem točno vedela, kaj si od te investicije želim – strukture za pripovedovanje zgodb, v čemer je Smiljan res fenomenalen. Navdušena sem, da je delavnica presegla vsa moja pričakovanja, pa ne samo zaradi osebnega feedbacka na mojo zgodbo in drugih super vsebin. Zelo koristno se mi je zdelo tudi fotografiranje (profesionalne fotografije so danes nujne za učinkovit marketing!), še posebej pa ideje in priložnosti, ki so se rodile na tem dogodku, ki so , brez pretiravanja, neprecenljive – od kontakta za intervju v zelo brani reviji (hvala Smiljan), do zamisli za nov »flagship« dogodek in z njim povezan nov poslovni model, pa za celo serijo knjig, TV šov in rahel, a potencialno zelo dobičkonosen zasuk v pozicioniranju mojega coaching branda. Mentor2Millions Academy priporočam VSAKEMU, ker so zgodbe tiste, ki navdihujejo stranke za transformacijo in nakup, veščine javnega nastopanja in prodaje pa potrebujete ne glede na to, s čim se ukvarjate. Če ste kakorkoli vključeni – ali bi radi bili vključeni – v coaching oziroma svetovalno industrijo, govorništvo ali založništvo, pa sploh ne razmišljajte – investirajte! Smiljan ustvarja podjetniške zvezde."

MARTINA ZORC – certificirana denarna coachinja in podjetniška mentorica, kreatorka sistema BUSINESS EXPRESS FORMULA

"Kljub temu da že veliko delam na področju coachinga in javnega nastopanja, so mi manjkala določena znanja, nasveti in triki, ki bi mi pomagali da postanem še boljša in se dotaknem še več ljudi. Na seminarju sem izvedela toliko dobrih in uporabnih nasvetov, ki jih lahko takoj implementiram. Hkrati sem imela dovolj časa, da sem že sestavila svoje lastne tekste, pripravila dele prodajnega razgovora za zaključevanje. Najbolj pa sem vesela, da sem se lahko učila od najboljšega slovenskega govornika in motivatorja. Ta seminar bi priporočila prav vsakomur, ki že vodi delavnice, seminarje ali se ukvarja s coachingom, ker bo dobil navdih za nove produkte, izvedel, kako se izboljša kot govornik ali govornica, predvsem pa s tem dobil priložnost, da pomaga in navdihne še več ljudi. Hvala Smiljan, ker si sebe delil z nami."

MANCA RAZBORŠEK

"Z udeležbo na tem seminarju sem pridobil ogromno novih informacij o marketingu in kreiranju zgodb. Definitivno čisto drugačen pristop od tistega, ki sem ga uporabljal do sedaj. Poleg tega je najbolj pomembno to, da sem sprejel nekaj zelo pomembnih odločitev. Res super seminar poln rezultatov, ki so že vidni sedaj in dejansko delujejo takoj. Hvala Smiljan :)"

DAVOR MOŽIČ

"Smiljan, hvala da sem skozi tvoje vodenje našel del sebe, katerega sem se bal: KAKO PRODATI SVOJE ZNANJE? Ti trije dnevi tečaja Mentor2Millions mi pomagajo, da grem naprej z odprtimi očmi, transformiram sebe in vas. PA ČEPRAV SEM TO ŽE VEDEL! Seminar mi je odprl oči, da spet vidim koliko že znam, da sem spoznal super ljudi in veliko novih veščin."

ROBERT POŽUN

KAKŠNE IZJAVE POTREBUJEŠ ZA USPEH?

Dobre izjave, ki pomagajo prodati tvojo ponudbo, so več kot samo stavek ali dva. Cilj je, da vsebujejo točne prednosti tvojih storitev, zaradi česa so te boljše od drugih, kako vse si svojim strankam pomagal/a in kakšen napredek so zaradi tvojih storitev dosegli.

Dobra izjava z dejstvi in osebnimi izkušnjami zadovoljnih strank podpira tvoje obljube in potencialnim strankam pokaže, da se lahko zanesejo nate. Prednost njihove besede pred tvojo je, da se ciljno občinstvo z njimi lažje poistoveti in jim posledično tudi hitreje verjame, kot bi tebi – pa čeprav gre v osnovi za isto ponudbo.

Pridruži se nam na Mentor2Millions 3-dnevni intenzivni delavnici in spoznaj še več načinov, kako do prepoznavnosti in kredibilnosti na svojem področju! Naslednja delavnica bo prav kmalu, klikni TUKAJ.

V kakšni obliki jih zbiramo?

Izjave strank so lahko v pisni obliki kot citat, v obliki intervjuja, v katerem stranka odgovarja na naša vprašanja, še boljši efekt pa dosežemo z videom, če nam stranko uspe posneti. Če izjave podajamo v pisani besedi, je dobro, da jih slovnično in pravopisno pripravimo za objavo.

POMEMBNO: Pri zbiranju izjav moramo paziti tudi na to, da od stranke pridobimo tudi pisno dovoljenje, da njihovo izjavo lahko uporabljamo v promocijske namene. Tako smo lahko vedno prepričani, da izjavo res lahko objavimo in pod njo podpišemo stranko. Za to si lahko vnaprej pripravimo preprost obrazec, da si olajšamo delo.

Pomembno je, da izjave strank vključimo v svojo spletno stran, v oglase in ostale promocijske materiale! Če jih samo zbiramo in nikjer ne objavimo, od tega nimamo nič.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.